Сонцето под земја,
кралството над него

”Сонцето под земја, кралството над него" е епско-фантастичен серијал инспириран од различни светски митологии, македонска историја, легенди и фолклор. Првиот дел од серијалот насловен „Неродениот и човекот кој не умре" е во издание на Антолог.

Кратки хорор раскази
на англиски јазик

Покрај тоа што Елена Бошбож пишува на македонски јазик, таа има издадено краток расказ на англиски јазик.